Kedvenceim az interneten (1)

Munkámból kifolyólag szinte állandóan online vagyok. Nem mintha kimondottan élvezném, legalábbis már nem, hiszen meg is csömörölhet az ember, ha túllöki magát egy bizonyos határon. Na, én az a határos-tipusú vagyok, emiatt egyre inkább egy bizonyos dilemmával szembesültem, mégpedig azzal, hogy töltsek több időt online, cserében a jól elvégzett munkáért, vagy csillagsebességgel tegyem magam túl rajta?

A megoldást (úgy már egy éve) abban találtam meg, hogy felszerelkeztem egy rakás olyan böngésző-kiterjesztéssel, segédprogrammal, meg egyéb szolgáltatással, melyek megsokszorozták hatékonyságom. Egyesek közülük banálisak, mások meg talán ismeretlenek, de számomra egy nélkülözhetetlen csomagot jelentenek, mely nélkül már nem is létezhetem.

Itt nyomban egy párat meg is említenék a kedvenceim közül:

  • del.icio.us – Az összes linkem, melyek az általam legfontosabb és legérdekesebb helyekre mutatnak, itt vannak tárolva. A böngésző-kiterjesztések itt és itt találhatók.
  • DropBoks.com – 1 giga ingyen tárhely, nagyon egyszerű felület, ide szoktam fellőni a dolgaim, majd letöltöm, ahol és amikor akarom. Biztonságos, stabil dolog.
  • Moneytrackin.com – Bár sok hasonló szolgáltatás van, én ezt használom, mert kezdetektől fogva szimpatikus volt. Ennek segitségével tartom számon a bevételeim és kiadásaim. A különböző tranzakciók cimkékkel és leírással láthatók el, az adatok exportálhatók és statisztikailag értelmezhetők.
  • Google Reader – Ez AZ rss-olvasó. Amióta keresőmezőt is iktattak felületébe, azóta valóban megnövekedett az életminőségem:). Van egy-két félmegoldás benne, de attól még nem cserélném le semmire. A feed-ek kategóriákba sorolhatók, mely kategóriák aggregált feed-dé alakíthatók. Levelezési lista-tagságaimból származó több száz napi e-mail ugyancsak ide érkezik, mégpedig egy mail-to-rss segédprogram segitségével.
  • ScreenGrab! – Egy ügyes Firefox-kiterjesztés, mely által kép-formátumban menthetek le, másolhatok ki a böngésző felületéről, amit csak épp akarok.

A listát hamarosan folytatom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: