Nem értem az iWiW-et

No de ki érti?, ha jól belegondolunk…. Van nekik egy milliós nagyságrendű- üzleti célokra többé-kevésbé használható – adatbázisuk, ami állítólag nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet egyesek számára (pl. politikusok és ismeretségi köreik) és nincs nekik fantáziájuk. A kettő akár semlegesítheti is egymást hosszútávon.

Tavaly ősszel erősen megszökött a Facebook.com ázsiója a magyarok körében is, ami – ugye – egy ügyes, plasztikus, tüneményesen felhasználóbarát és működőképes rendszer (hamarosan magyar interfésszel is). Ezzel szemben az iWiW a “Varsói Szerződés Országai”-sztájl felületével és felhasználóbarátság(talan)ságával most arra törekszik, hogy nehogymán valaki túlságosan kihasználja a rendszerük, pl. hogy exportálja saját kapcsolatatai (!) e-mailcímeit stb.

Az üzenet tehát az, hogy: “a kapcsolatrendszered a miénk is, nem viszed sehová”. Márpedig a barátom, ismerősöm e-mail címe a legkisebb mértékben az iWiW-é, ugyanis a barátomé, ismerősömé, meg az enyém!
Természetesen megérthető a szakemberek felháborodása, meg egyéb kritikák is. Egy, a problematikát összefoglaló kis post meg a Webisztánon található.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: